bannerbloesem2roze
m1

webdesign www.mooiaf.nl

m8

Voorbereiden op ouderschap

De cursus Voorbereiding op het ouderschap bestaat uit één cursusdag of twee dagdelen. Hierin bereid je je al tijdens de zwangerschap praktisch en emotioneel voor op de bevalling en de komst van je kindje.

We besteden aandacht aan wat je ongeboren kind kan ervaren. Hoe maak je contact met je ongeboren kind en bevorder je een goede hechting? Wat is het belang van een goede hechting tussen ouder en kind? Ook leer je hoe je je baby op een goede manier kunt tillen en dragen en hoe je je kindje een goed slaappatroon kunt aanleren door het bewaken van rust, regelmaat en voorspelbaarheid. Je leert hoe je kunt omgaan met je eigen grenzen en die van je baby. En je leert hoe de communicatie met je baby via de taal van het huilen en lichaamstaal verloopt, zodat jij en je kindje elkaar vanaf dag één beter begrijpen.

Het is mogelijk deze cursus gedurende je hele zwangerschap te volgen, maar voor het ontwikkelen van de band met je ongeboren kindje, raad ik je aan zo vroeg mogelijk in de zwangerschap deel te nemen.

m14