bannerbloesem2roze
item2
m1

webdesign www.mooiaf.nl

m8

Babymassage

Mijn cursus babymassage bestaat uit vier of vijf bijeenkomsten. De cursus is bedoeld voor ouders en/of verzorgers met baby’s van zes weken tot negen maanden oud. In overleg kun je ook terecht met jongere baby’s. Ik geef de cursus in kleine groepjes of individueel. Dat laatste kan fijn zijn als je baby bijvoorbeeld veel huilt, een handicap of geboortetrauma heeft. Op verzoek kom ik ook aan huis.

Shantala babymassage is een ritmische ontspanningsmassage. Het is een genietmoment voor je baby, maar zeker ook voor jou als ouder. Warmte, aanraking en vastgehouden worden, liefdevolle aandacht en streling zijn voor je baby essentiële behoeften. Het geeft je baby vertrouwen, zelfrespect en zorgt voor een goede hechting. Van alle zintuigen wordt de tastzin het eerst ontwikkeld. Wist je dat de manier waarop een baby wordt aangeraakt, bepalend is voor de rest van zijn/haar leven?

Babymassage is voor alle kinderen een aanrader. Maar vooral voor onrustige, gevoelige baby’s die veel huilen, baby’s met de neiging tot overstrekken en baby’s met veel buikkrampjes, is babymassage een uitkomst. Ze worden rustiger en slapen regelmatiger. Zeker ook na een ziekenhuisopname van bijvoorbeeld te vroeg geboren of zieke baby’s helpt babymassage jullie allebei de indrukken van het ziekenhuis te verwerken.

Je leert in mijn cursus veel meer dan alleen het masseren van je kindje. Ik leer je als ouder om te kijken, te luisteren en te voelen, zodat je erachter komt wat je kindje nodig heeft. Ook besteden we aandacht aan jouw ervaringen met het ouderschap. Bij mijn begeleiding put ik uit al mijn kennis en ervaring als kinder- en neonatologieverpleegkundige, haptonoom en alternatief therapeut.

m14